Antonia Laura Sarac

Antonia Laura Sarac

lunes, 9 de enero de 2012

Los graduados en FP sufren una tasa de paro tres veces menor.

Els graduats en cicles formatius de grau mig i superior resisteixen la embestida de l'atur amb molta més fortuna que els altres membres de la població jubenil que no tenen estudis universitaris.
L'enquesta anual de la generalitat i les cambres de comerç sobre els estudiants catalans que van finalitzar un cicle formatiu en el 2010 mostra que 47 de cada 100 havien aconseguit una ocupació, entre 6 i 9 mesos després. El 40% seguien estudiant i el 13% buscaven feina.
La taxa de desocupació de la població jubenil catalana entre 16 i 24 anys, situada en el 43,6% triplica la que registra entre els que han cursat FP.

En aquesta enquesta, feta cada 5 anys, es basa en les respostes de 18884 dels 29000 graduats que van finalitzar els seus estudis al juny del 2010.


2 comentarios:

  1. Però molta gent es pensa que estudiar per una professió no queda tant bé com fer un Batxillerat i molts pares aboquen als fills a fer uns estudis que cada dia tenen menys sortida i pels que moltes vegades no estan ni preparats, ni motivats!!!
    Us animo amb el bloc però us vull dir una cosa: Si doneu dades sense dir el que en penseu o sense fer-vos i fer-nos alguna pregunta no hi haurà debat i això és precisament el que interessa : que la gent digui el que pensa
    FARÉ JO UNes PREGUNTes:
    Creieu que la gent veu de segona categoria a la gent que estudia un cicle?
    Creieu que la gent es classifica en més llestos o menys pels estudis que realitza?

    ResponderEliminar
    Respuestas
    1. Tota la raó Montse, gracies per proporcionar-nos una mica de debat. Des de la meva visió vull contestar-te les preguntes.
      El fet de que avui dia es demani tanta formació al entrar al mon laboral, es veritat que tot i fer la mateixa feina, els que provenen de un cicle so vistos de segona categoria però pel simple fet de que cobraran menys. Puc parlar de la experiència de un tècnic de farmàcia que fa justament la mateixa feina que un farmacèutic (a la practica), però L'únic que els diferencia es el sou.
      En quan a la segona pregunta jo no diria que es fa una classificació de mes o menys llestos sinó que es mira les oportunitats que es pugui tenir amb uns estudis o amb uns altres. També s'ha de dir que de prejudicis esta ple el mon i que personalment m'he trobat amb la idea de que els que estem a la facultat de Ciències de la Educació som poc treballadors comparant amb un estudiant de Enginyeria.

      Sobre les dades aquí exposades queda preguntar quines solucions creieu que tenim els joves perquè en present i en el futur no quedem exclosos del mercat laboral?

      Moltes gracies pel debat creat!

      Eliminar